THE TASTE OF SILENCE ALWAYS RESONATES / Irena Tomažin (SI)

 vokalno-plesna predstava 

 

21.9. ●22:00h● 46 min ● Velika &TD

Ponekad se dogodi da me jednostavna ljepota pjesme dovede u određeno stanje zbunjenosti. Zrak, koji reži u mojim prsima, gušeći me dok ne eksplodiram – istisne se iz mojih prsa, daleko, u tišinu. I ponekad uspijem kriknuti, veoma tiho._kao izvođačica_Već se nekoliko godina vrtim oko jedne te iste opsesije: glas i njegovo tijelo/a, lice/a, prostor/i. U ovoj izvedbi po prvi put se svjesno susrećem s tradicijskim pjevanjem u kontekstu suvremene (plesne) izvedbe. Ono što se na početku činilo kao dva različita svijeta – jedan koji pripada prošlosti i jedan koji se pokušava odvojiti od nje – ispostavilo se povezanim. Ta dva svijeta se zapravo nadopunjuju. _kao koreografkinja_Moj glavni koreografski izazov bio je: na koji način povezati pokret s glasom? Nisam htjela govoriti na razini priče, već sam htjela ostaviti spomenute veze  sirovima – bez interpretacije ili objašnjavanja – da bi izazvala organsku reakciju kod gledatelja.

Koncept i izvedba: Irena Tomažin

Dramaturgija: Barbara Korun

Zvuk: Aldo Ivančič

Dizajn svjetla i tehnička potpora: Igor Remeta

Kostimografija: Tina Pavlović

Izvršna produkcija: Barbara Hribar

Produkcija: Emanat

Koprodukcija: Cankarjev dom, Maska

Potpora: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (SI),  European Cultural Foundation (u okviru projekta Co-viocings)

Na mene najviše utječu stvari koje ne razumijem. Ili one koje me bole. Stvari koje me čine znatiželjnom. Stvari zbog kojih se osjećam živom i koje me približavaju ljubavi.

IrenaTomazin_Okus_tisine-057-fotoNadaZgank