ANAKIN SKAJVALKER JR. (HR)

Anakin Skajvalker JR./ koncert 

 

Janko Novoselić (1983.) prvi je set bubnjeva sastavio sâm, od metalne kutije za kekse, jednog toma i dvije male činele, a s nepunih 10 godina nastupao je s grupom Vještice. Diplomirao je na  Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu, a do sada je nastupao s nizom svjetski priznatih jazz glazbenika među kojima su i Miles GriffithDavid MurrayAdrienne WestGaynel HodgeAndy MiddletonFritz PauerTamara ObrovacElvis StanićHrvoje RupčićMatija DedićSaša NestorovićLadislav FidriBoško PetrovićMiro KadoićIvan KapecAnte Gelo i mnogi drugi. Novoselić je suosnivač elektroničkog trojca Bilk, jazz grupe Satellite i projekta improvizirane elektroničke glazbe Tobogan. Trenutno priprema prvi samostalni album.

Zvonimir Šestak (1988.) krenuo je pohađati Jazz kontrabas na Koruškom pokrajinskom konzervatoriju, ali diplomirao je naSveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu. Šestak svira u HGM Big Band-u, gdje surađuje i nastupa s glazbenicima kao što su Tamara Obrovac, Matija Dedić, Krunoslav Levačić, Joe Kaplowitz, Kristian Terzić, Ante Gelo, Erik Marenče, Ratko Divjak, Uroš Rakovec, Karen Asatrian i mnogi drugi.  Smatra ga se jednim od najperspektivnijh mladih jazz glazbenika u Hrvatskoj.

Toni Starešinić (1981.) je član jazz grupe Chui, neo-soul grupe Mangroove i elektro-plesnog benda Tobogan. Dok je Tobogan svojevrsna zabava za članove grupe, Mangroove osvaja vrhove domaćih top ljestvica, a Chui prima komplimente i kada ih najmanje očekuje.

Grga Savić (1983.) počeo je svirati gitaru sa trinaest godina, ali se sa navršenih petnaest godina prebacio na saksofon. Diplomirao je naSveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu i proveo neko vrijeme na studiju jazz-a na Koruškom pokrajinskom konzervatoriju. On je slobodni umjetnik koji radi na drugoj strani vremena. U zadnje mu je vrijeme životni prostor New York, odnosno Brooklyn. Ondje neprestano uči, sluša i promatra. Odabrao je glazbu jer je to univerzalni jezik ljudi, anđela i duhova. Kao skladatelj radi uglavnom za svoje bendove, Cromatic 5, The Unleashed Bop Force, Bug i Free Willys.

janko novoselić