& / ROBERTA MILEVOJ (HR) i TOMISLAV FELLER (HR)

plesna predstava

20.9. ● 20:00h ● 75 min ● Velika &TD

apap – Izvedbena Europa 

 

_približavanje_Predstava je započela još davno prije nego što smo Roberta i ja ušli u dvoranu. Razmjenjivali smo mejlove u kojima je svatko od nas pisao o vlastitom viđenju našeg budućeg dueta. To je bio prvi pokušaj pronalaženja nečeg zajedničkog._gornji luk_ Tomi i ja zamislimo jedno, isprobamo drugo, a dogodi nam se treće. Sjećam se kad smo započeli raditi & da nam je u startu već sve bilo jasno, otkud počinjemo, kako i kamo želimo stići. Jedino nismo računali s tim da je svaki dan ispunjen novim pokretima, mislima i zadacima._križanje_Uhvatili smo se nečeg što nam je u toj novoj situaciji bilo zanimljivo i tako je krenulo naše putovanje tj. zapetljavanje u _&_ u kojemu su Roberta i Tomislav odlučili postaviti to putovanje na scenu i upitati se što čine jedno za drugoga, što plešući postaju jedno drugome – jednom kada su postavljeni u prostor zajedništva. Njihova dva tijela u prostoru tako istovremeno grade i razlažu svijet bliskosti, ispitujući moraju li dva tijela biti doslovno usklađena da bi zapravo bila u skladu. Oni ispisuju svoj vlastiti odgovor na pitanje: Što je ono što nas povezuje?

Koreografija i izvedba: Tomislav Feller i Roberta Milevoj

Scenografija: Mauricio Ferlin

Dizajn svjetla: Bojan Gagić

Dramaturgija: Jasna Žmak

Fotograf: Damir Žižić

Grafički dizajn: Martina Granić

Koprodukcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu-Kultura promjene-Teatar &TD i samostalna umjetnica Roberta Milevoj

Potpora: Program Europske Unije – Kultura 2007-2013. u sklopu projekta apap – Izvedbena Europa, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH.

Volim kad se nešto dogodi iako nisam uprla prstom u to i prejako zaželjela. Sve što mora doći, doći će. 

Milevoj i Feller, foto Damir Zizic (1)