GRADNJA / ISABELLE SCHAD (DE)

  

plesna predstava

17. 9. premijera i 18.9. repriza ● 20:00h ● 65 min● Velika &TD

18.9. ● 21:15h ●   Razgovor s umjetnicima ● Velika &TD

Na sceni gledamo metamorfozu ogromne nemani iz koje povremeno izviruju ruke, noge i glave,  boreći se s njezinom divovskom fluidnosti. Materijalni pokret grupe izvođača stvara prostorno putovanje koje se nalazi negdje između paradoksalnih krajolika, apstraktne slike i pokretne skulpture. Više od jednog sata pratimo izvođače do potpune iscrpljenosti dok oni uspostavljaju sve moguće odnose s vrećama: od istraživanja njihove forme, otkrivanja njihove mekoće, slušanja njihovog zvuka, pa sve dointenzivnijeg pokušaja njihovog oživljavanja u opetovanim energetskim valovima stvaranja i destrukcije zamišljenih[1] krajolika. _Isabelle_Vreće od stiropora su mi se činile zanimljivima, budući da se količina malih kuglica od stiropora može dovesti u vezu sa strukturom ljudskog tijela – sačinjeni smo od trilijuna stanica, najmanjih struktura koje možemo zamisliti. U ovoj izvedbi, vreće od stiropora funkcioniraju kao dodatni sloj tijela – skoro kao organ, ali i kao tranzicijski objekt (dodatni sloj između tijela i svijeta).

 

Koreografija: Isabelle Schad

Umjetničko vodstvo: Saša Božić, Isabelle Schad

Umjetnički savjetnik: Laurent Goldring

Izvođači: Ina Sladić, Iva Hladnik, Josip Horvat, Josipa Bubaš, Jure Radnić, Marko Jastrevski, Nataša Kopeč, Nikolina Komljenović, Nino Bokan

Kompozicija i oblikovanje zvuka: Marcello Busato

Oblikovanje svjetla: Marino Frankola

Kostimografija: Ana Fucijaš

Producentica: Iva Ogrizović

Koprodukcija: cie Isabelle Schad, de facto, Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD, ekscena

Uz potporu NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN), koprodukcijskog fonda za ples, koji je osnovao Povjerenik za kulturu Federalne vlade i Media na temelju odluke njemačkog Bundestaga, te Grada Berlina.

Što više radim, više vjerujem u to da je umjetnost zanat. Bez dobre tehnike i poznavanja tijela i njegove energije, ne može se biti dobar plesač. 

GRADNJA