DREAMLAB: COMMUNITAS II /MALA KLINE (SI)

 

rezidencija

15.-19.9. ● 10:00 – 18:00h ● Kino SC

19.9. ● 19:00h ● prezentacija radionice ● Kino SC

 

Dreamlab je mobilni laboratorij za istraživanje  i razvoj rada sa snovima i imidžimau području izvedbenih umjetnosti. To je platforma u sklopu koje se primjenjuju i razvijaju različiti pristupi, prakse i metode rada s maštom i tijelom kao izvedbenim sredstvima za alternativnu produkciju odnosa, kreativnosti i znanja unutar različitih polja ljudske  djelatnosti.  Rad Dreamlaba utemeljen je na School of Images Methodisanjanja, pobuđivanjem transformativne  i afektivne snage slika koje se nalaze u dubini bića procesom  samopromatranja. _Mala_Rad  će započeti istraživanjem prisutnosti preslike  mita o Genezi na našim tijelima,  i bit će usmjeren na razvijanje koreografije iz tih slika praksom individualnog i kolektivnog sanjanja. Ova rezidencija dio je dugotrajnog istraživanja teme zajednice (communitas), njezinogpotencijala i mogućnosti koji se ponekadostvare u procesuzajedničkog sanjanja. Zajedničko sanjanje je performativna praksa koju razvijam, a  kojoj je cilj uključivanje kolektivnog tijela u razvijanje i ostvarenje zajedničkog sna.

 

Koncept i koreografija: Mala Kline

Prostor i svjetlo: Petra Veber

Glazba/zvuk: Gerald Kurdian

Savjetnica za pokret: Florence Augendre

Izvođači: Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller,  Mala Kline, Jasmina Krizaj, Roberta Milevoj

Izvršni producenti: Žiga Predan, Silvija Stipanov

Produkcija: Mercedes Klein (SI), KINK KONG / PEKIPAH (SI)

Koprodukcija: Old Power Station – Elektro Ljubljana (SI),  Festival City of Women (SI), Plesna Izba Maribor (SI), Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD (HR)

Potpora: Francuski institut u Zagrebu u sklopu projekta TEATROSKOP, Ministarstvo kulture RH, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije i Mestna Obcina Ljubljana – Oddelek za kulturo (SI).

Mala Kline, illustration by Izar Lunaček