TOMISLAV FELLER (HR)

 

_moj rad_Svaki proces započinjem iz znatiželje i fantazije o mogućoj transformaciji fizičkog iskustva. Prije svake konkretne akcije  postoji ideja koja me proganja poput neke opsesije, a najveću ulogu u određenosti projekta odigrava greška tj. neuspjeh realizacije zamišljene ideje. Zanima me efekt euforije, drame i parodije, ali i vizualno iskustvo koje donosi performans. _suradnja_Volim surađivati tj. stvarati u zajedništvu s nekim tko mi je izazovan i inspirativan. S Robertom Milevoj istražujem ples i kazalište, a s Manuelom Scheiwillerom stvaram performanse i uređujem internetski magazin Contemporary Cruising. U skoroj budućnosti planiram solo projekt. Dalje od toga ne znam._obrazovanje_Tomislav Feller  je diplomirao ples i koreografiju u Amsterdamu na odjelu School For New Dance Development (2010).

Matija Ferlin je na početku svoje predstave ‘Sad sam Lucky’ rekao: ‘Očekuje me dosta posla. Nije li to veselo?’ Dosta često se toga sjetim. 

POLICA

Trenutno čitam – ‘Psychomagic’ – od kultnog filmskog redatelja  Alejandra Jadorovskog. Film koji me oborio s nogu je – ‘Zabriskie Point’ – Michelangela Antonionia.

Tomislav Feller